Hlavní obsah

Medvěd přišel zkontrolovat strážníka v autě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní Den otců (16. června) zřejmě nezapomene policejní strážník z Floridy. Během běžné rutinní hlídky v okrese Marion County ho přišel navštívit medvěd baribal. Zvědavé zvíře nejevilo sebemenší známky agresivity a strážník zachoval ledový klid.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd na silnici na FloriděVideo: Reuters

 
Článek

„Ahoj, kámo,“ přivítal policista zvíře, které pomalu kráčelo směrem k jeho vozu. Medvěd nakonec došel až ke dveřím, do kterých zvědavě nakukoval. Po chvilce nerozhodného přešlapování se nakonec otočil a zamířil zpět do lesa.

Medvěd baribal je o poznání méně agresivní než jeho větší příbuzný medvěd grizzly. Přesto jsou to nebezpečné šelmy a pouhý oční kontakt vás může vystavit nebezpečí. Setkání s medvědy na Floridě navíc přibývá. Populaci baribalů se tam totiž nebývale daří.

Za posledních 15 let vzrostl počet baribalů v oblasti o 53 %. Podle odhadů se nyní ve státě nachází na 4050 zvířat. V sedmdesátých letech baribal z floridského poloostrova téměř vymizel, když tamní populace čítala pouhých 300 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám