Hlavní obsah

Manželka už dala výpověď, výherce miliard však pracuje jako dělník zadarmo

Novinky, nčs

Stavební dělník Steve Thomson a jeho manželka Lenka vyhráli v loterii v přepočtu přes tři miliardy korun, snaží se však žít normálním životem. V médiích již proběhly zprávy o tom, že místo luxusního automobilu si pár pořídil ojeté rodinné auto a ve snaze žít normální život pokračuje britská rodina i nadále.

Foto: Profimedia.cz

Šťastní manželé doufají, že je výhra nezmění.

Článek

Vyhrát 105 milionů liber (3,1 miliardy korun) znamená kromě naprosté finanční svobody také velkou dávku starostí a emocí. Nejednomu výherci v loterii už peníze doslova zničily život, čehož si jsou Thomsonovi moc dobře vědomi.

Proto když v listopadu vyhráli pohádkovou sumu, rozhodli se, že zkusí žít co nejvíc jako před výhrou. Lenka Thomsonová, která je původem ze Slovenska, sice už dala ve své práci v obchodě výpověď, její manžel však na svých zakázkách jako stavební dělník pokračuje.

Práce zadarmo

Jeho zákazníci nemusí mít obavy, že by kvůli rychle nabytému bohatství nedokončil rozdělanou práci. Naopak ještě ušetří, protože Thomson se rozhodl, že za svoji práci si nebude účtovat žádné peníze.

V Anglii našla Slovenka z Rakové lásku a teď i miliardy

Koktejl

„Nenaúčtoval mi vůbec nic. To jenom potvrzuje, že je to charakter a špičkový chlap,” uvedl jeden ze sousedů, kterému Thomson na zahradě stavěl zimní zahradu.

„O výhře jsme s ním nemluvil. Myslím, že toho teď má hodně a ptá se ho na to každý. Řekl bych, že je rád, že zatím může nadále pracovat a oprostit se od toho tlaku okolí,” dodal soused, kterému Thomson řekl, že za ušetřené peníze má raději koupit vánoční dárky.

Výherce miliard si pořídil ojetinu

Koktejl

S penězi Thomsonovi stále žádné velkolepé plány nemají. Jen chtějí vyměnit třípokojový rodinný domek, který v tuto chvíli obývají se třemi dětmi, za něco většího, kde bude mít každé z jejich dětí vlastní pokoj. Ani Vánoce u Thomsonů letos nebudou tak skromné, jako byly dříve, ale i v tomto ohledu to není nic přemrštěného.

Reklama

Výběr článků

Načítám