Hlavní obsah

Manželé zapomněli na los, po dvou měsících jim přinesl 32 miliónů korun

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Manželé Elliottovi z anglického Nottinghamu si 23. března koupili šťastný los v loterii Euromillions a připnuli ho na ledničku. Dva měsíce kolem něj chodili, než je konečně napadlo ho zkontrolovat. O to větší bylo jejich překvapení, když zjistili, že jim zapomenutý výherní los má do společného rozpočtu přinést milión liber (32 160 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

Zapomenutý los přinesl jeho držitelům miliónovou výhru. Ilustrační foto

Článek

„Zrovna jsme se s kolegy bavili, co bychom dělali, kdybychom vyhráli v loterii. To jsem ale ještě netušil, že mám v kuchyni kousek papíru, který skutečně můj život změní,“ uvedl pro deník Daily Telegraph 46letý Alan Elliott, který pracuje pro stavební firmu.

O výhře se manželé dozvěděli až minulý týden, když Elliott na základě reklamy na loterii Euromillions vzal celou hrst losů do nedaleké trafiky na kontrolu. Pracovnice obchodu tikety prověřila, a poté Elliotta požádala, ať se posadí a zůstane v klidu.

„Myslel jsem, že mě tahá za noc, pak ale přišel její nadřízený. Nedokázal jsem ani napsat své jméno, jak jsem se třásl,“ přiznal Elliott, který poté kontaktoval svého 16letého syna Liama, aby ještě pro jistotu zkontroloval čísla na internetu. Ukázalo se, že si v Nottinghamu opravdu někdo výhru nevyzvedl.

Zatím bez plánů

Pětačtyřicetiletá Kim Elliottová, která pracuje pro záchrannou službu, zprvu odmítla té zprávě o šťastném losu věřit. Z práce ten den ale nakonec odešla dřív, aby tu novinu mohla s rodinou oslavit jídlem od Číňanů a šampaňským.

Jak uvedli na tiskové konferenci, manželé Elliottovi zatím nemají jasné plány, jak peníze utratí. Alan ale médiím prozradil, že by si rád koupil vůz Range Rover a chtěl trávit víc času na golfovém hřišti. Oba se nicméně shodli na tom, že ani po převzetí výhry neopustí svá zaměstnání.

Už čtvrtá výhra ve stejném hrabství

Jde už o čtvrtý případ od začátku roku, kdy výhra z jackpotu loterie putuje do hrabství Nottinghamshire. Největší z těchto výher se dočkala 22letá Cassey Carringtonová a stejně starý Matt Topham ze Staplfordu, kteří 7. února přišli k více než 45 miliónům liber, což je v přepočtu asi 1,5 miliardy korun.

Do médií se dostali i manželé Bullovi. Koncem ledna vyhráli 40 627 000 liber (1 307 000 000 korun) a Bullová na to prohlásila, že si ze všeho nejdřív koupí nový koberec. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám