Hlavní obsah

Madagaskarská ministryně školství chtěla koupit lízátka za 2 miliony dolarů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu hodně lízátek plánovala nakoupit madagaskarská ministryně školství Rijasoa Andriamananaová. Sladkosti za více než 2 miliony dolarů (zhruba 47 milionů korun) ji stály místo, prezident ji odvolal. Paradoxně však ministryně chtěla, aby lízátka určená pro děti zamaskovala pachuť pseudoléku na covid-19, který právě prezident Rajoelina podporuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když ministryně Andriamananová představila svůj plán, který počítal s tím, že každý žák ve škole dostane tři lízatka, aby „přerazil“ chuť bylinného nápoje s názvem Covid-Organic, netušila, že to bude to poslední, co ve své funkci udělá.

Přitom prezident patří mezi největší propagátory bylinného přípravku, který má spolehlivě porazit koronavirus SARS-CoV-2 či případnou nemoc covid-19. Pochopitelně má mít tento nápoj i preventivní účinky, takže by si ho podle prezidenta měli koupit všichni.

Foto: Profimedia.cz

Učitelka s dětmi na Madagaskaru pijí bylinný nápoj Covid-Organics, který je má uchránit před koronavirem.

Proti účinnosti přípravku se už vyslovila nejen WHO ale i Madagaskarská národní lékařská akademie. Nápoj na bázi extraktu z pelyňku (proto ta hořká chuť) totiž nejenže nepomáhá proti onemocnění, může být i zdraví škodlivý.

Ne, tyhle věci vám proti koronaviru opravdu nepomohou

Koronavirus

Prezident všechny tyto námitky a varování odmítl jako důkaz přezíravého a arogantního přístupu vůči Africe. „Kdyby tento lék objevila evropská země, bylo by tolik pochybností? Já myslím, že ne,“ uvedl madagaskarský prezident pro francouzský zpravodajský kanál France 24.

Covid-organics (CVO) už objednává u madagaskarské firmy, která výrobek vyrábí, více než dvacítka afrických a karibských zemí – mezi nimi například Ghana nebo Haiti. Ostrov Madagaskar eviduje do nedělního odpoledne na 1052 nakažených koronavirem SARS-CoV-2, devět z nakažených pak zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám