Hlavní obsah

Lyžař na sjezdovce v Itálii honil vlka, hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Po italském lyžaři, který v únoru pronásledoval vlka na sjezdovce ve středisku Pampeago ve Val di Fiemme, pátrá policie. Zvíře se mu snažilo utéct, až nakonec ve stresu narazilo do záchranné sítě na kraji kopce. Videozáznam zveřejnila agentura AP.

Lyžaře, který na sjezdovce v Itálii honil vlka, hledá policieVideo: AP

 
Článek

Přesto, že se vlk snažil před lyžařem ze všech sil prchnout, moc se mu to nedařilo. Najednou proto změnil směr, začal utíkat doleva, tam mu ale cestu zkřížila ochranná síť. Záběry vyvolaly po zveřejnění na internetu rozruch.

Foto: AP

Lyžaře, který na sjezdovce v Itálii honil vlka, hledá policie

Nadšenec do vlků a odborník na smečky ve Val di Fiemme a Val di Fassa Paolo Scarian okamžitě upozornil na to, že se jedná o týrání. Stížnost už podaly i italská Národní agentura na ochranu zvířat a prokuratura v Trentu.

Vyšetřovatelé nyní pátrají nejen po neznámém muži, ale i po tom, zda byl vlk zraněn, nebo jestli dokonce neuhynul. V případě prokázání týrání zvířat hrozí lyžařovi tři až 18 měsíců vězení a pokuta v přepočtu až 761 tisíc korun.

Pokud by se ukázalo, že zvíře pošlo, sazba je dokonce čtyři měsíce až dva roky.

Pase se jelen tam, kde loví vlk? Projekt zkoumá vliv predátorů na horský ekosystém Šumavy

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám