Hlavní obsah

Lovci duchů v lese objevili lidskou kostru. Proboha, proč na to saháte? kritizují je

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva britští „lovci duchů” a milovníci paranormálních jevů našli nedaleko Manchesteru lidskou kostru. Ačkoliv informovali o skutečnosti policii, ještě předtím s lidskými ostatky manipulovali a nechtěně tak ztížili vyšetřovatelům práci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Danny Duffy a jeho partnerka Felicity mají zálibu v objevování tajemných koutů, kde by se s trochou štěstí mohli setkat s paranormálními jevy. O svých výpravách točí videa, která následně sdílejí na YouTubu s fanoušky. Těch je asi 150 tisíc.

Jedno z posledních videí, které pár sdílel na internetu, však vyvolalo vlnu nevole. Dvojice totiž nedaleko opuštěné stavby, která dříve bývala restaurací, objevila v pondělí lidskou kostru.

Šokovaní nálezci nejdříve natáčeli lidské ostatky velmi zblízka a následně Danny s nasazenými rukavicemi s částmi lidského těla hýbal. Teprve poté dvojice přivolala na místo policii, která okamžitě celou oblast uzavřela a začala nález vyšetřovat, uvedl Daily Mail.

Podle bývalého policisty Johna Batemana, jenž nyní pracuje jako soukromý detektiv, je takový postup noční můrou každého vyšetřovatele. Pokud totiž bylo s ostatky manipulováno, může to znamenat nevratné poškození důkazů a vypátrat skutečný důvod, proč se lidská kostra povaluje v lese nedaleko Manchesteru, nemusí být vůbec snadné.

V bytě spatřil ducha, vyfotil ho a okamžitě se odstěhoval

Koktejl

Na hlavy samotných nálezců se v komentářích pod videem snesla kritika. „Proboha, Danny, proč na to saháte? Že se jedná o lidskou kostru, je přece vidět i tak. Kdyby se jednalo o mého mrtvého rodinného příslušníka nebo kamaráda, nechtěl bych, aby s ním bylo takhle manipulováno,” reagoval jeden z diváků.

Duffy odpověděl po svém: „Lidi umírají každý den, smiř se s tím.” Přiznal ale, že od nálezu kostry toho příliš nenaspal.

Policie v prohlášení uvedla, že nic nenasvědčuje tomu, že by měl objev něco společného s aktuálně vyšetřovanými případy. Nedokázala ale zatím určit, jak dlouho kostra v lese ležela. Potvrdila pouze, že se skutečně jedná o lidské tělo, které bude podrobeno dalšímu vyšetřování a na řadu přijdou specialisté z forenzního oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám