Hlavní obsah

Letadlu se ve vzduchu ulomilo křídlo

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Fé

Ohromné štěstí měl 22letý argentinský pilot Dino Moline, pro kterého mohla být neděle jeho posledním dnem v životě. Právě o víkendové letecké show pilotoval středoplošník RANS S-9, když se mu ze zatím nevyjasněných důvodů během letu utrhlo křídlo. Ihned poté se ulomily i další drobnější části. Zřejmě šlo o pilotův špatný manévr. Moline na celou situaci zareagoval pohotově a díky padáku se dostal bezpečně na zem.

Článek

Středoplošník byl vybaven záchranným padákovým systémem, který mladému muži zcela jistě zachránil život. Děsivé podívané, ze které Moline vyvázl pouze s popálenou nohou, přihlíželo na 3 500 diváků. Akce se konala v městečku El Trebol v provincii Santa Fé na severovýchodě Argentiny a byla sponzorována místním leteckým klubem.

„Nevím, co se stalo. Myslím, že jsem byl také vyčerpaný. Potom jsem ucítil explozi a uviděl kolem sebe dým. Pak jsem uslyšel, jak mi do rádia volají, abych vytáhl padák, tak jsem to udělal. Nemyslel jsem v tu chvíli na nic, viděl jsem jen oheň na svém letadle, který mi trochu popálil nohu, ale jinak jsem úplně v pohodě,“ uvedl pilot na svém blogu.

Reklama

Výběr článků

Načítám