Hlavní obsah

Lékař naštvaně opustil operační sál, protože nedostal čaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický lékař Tejrang Bhalavi na začátku měsíce naštvaně opustil operační sál zdravotního střediska v okrese Nágpur poté, co požádal o šálek čaje, ale nikdo mu jej nepřinesl. Incident se naštěstí obešel bez vážnějších problémů, ženy čekající na operaci byly teprve v anestezii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bhalavi měl toho dne na programu osm operací a ve všech případech šlo o ženy, které v zájmu plánovaní rodičovství chtěly podstoupit sterilizaci. Lékař nejprve provedl čtyři zákroky a poté požádal nemocniční personál o šálek čaje.

Když ho nedostal, odešel uraženě z operačního sálu a už se nevrátil. Další čtyři ženy mezitím již podstoupily anestezii, ale operace u nich ještě nezačala, takže nebyly v ohrožení života.

Server NDTV s odvoláním na vedení zdravotnického zařízení informoval, že po odchodu doktora Bhalaviho byl na sál povolán jiný lékař, který operace u druhé čtveřice žen provedl.

Na konci minulého týdne předsedkyně rady okresu Nágpur Soumya Sharmaová uvedla, že byla vytvořena tříčlenná komise, která má za úkol incident vyšetřit. Nebylo tedy ještě známo, zda bude nezodpovědný lékař vůbec čelit nějakému postihu.

Německý lékař nechal u operace asistovat uklízečku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám