Hlavní obsah

Našla v pohovce staré hodinky, teď se těší na dům a větší prsa

Novinky, pal

Lifestylový magazín Robb Report přišel s příběhem jedné nejmenované Kanaďanky, jíž se povedl životní nákup. Když seděla na svém novém gauči, který pořídila v bazaru, dočkala se překvapení. Během telefonátu zajela rukou do spáry u pohovky, kde ke svému překvapení nahmatala hodinky.

Foto: Profimedia.cz

Paul Newman a Jane Woodwardová, hodinky Rolex Daytona má Newman na ruce.

Článek

Hodinky, které žena v pohovce našla, nebyly jen tak ledajaké. Jednalo se o mimořádně vzácné rolexky, konkrétně Rolex Daytona 6241 „Paul Newman“.

Hodinky z této série mají velkou cenu. Ty úplně originální rolexky, které nosil Paul Newman, dosud drží dražební rekord nejdražších hodinek světa, když byly prodány za 15,5 milionu dolarů, tedy více než 350 milionů korun.

Nálezkyně si tak záhy uvědomila, že to, co objevila, nejsou jen nějaké „obyčejné“ hodinky, ale kousek z oceňované série.

Padl rekord, hodinky Paula Newmana se vydražily za 390 miliónů

Muži

Ihned se obrátila na bazar, odkud gauč koupila, aby našla původního majitele pohovky. Tyto záznamy už však prodejce neměl k dispozici, protože pohovku vykoupil před mnoha lety.

Místo hodinek dům a prsa

A tak se obrátila na odborníka na hodinky Paula Altieriho z firmy Bob’s Watches. Ten potvrdil pravost hodinek a obratem za ně nálezkyni nabídl 250 tisíc amerických dolarů, v přepočtu zhruba 5,7 milionu českých korun.

Podle Paula Altieriho jsou hodinky vzácné z několika důvodů. Jednak se tato konkrétní série Rolex Daytona Paul Newman vyráběla v této verzi pouhé tři roky. Hodinky, které našla nálezkyně, byly tou nejdražší z možných variant, a právě proto se jejich cena vyšplhala tak vysoko. Podle odborníka si nálezkyně za utržené peníze hodlá pořídit dům a nechat si zvětšit poprsí.

Reklama

Výběr článků

Načítám