Hlavní obsah

Kvůli Trumpově návštěvě se indická policie vybavila praky

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Donald Trump se chystá na návštěvu Indie. Kromě klasických bezpečnostních otázek stojí indická policie před jedním zajímavým problémem – drzými tlupami makaků, kteří by mohli prezidentovu výpravu napadnout během jeho návštěvy Tádž Mahalu. Policisté proto budou vybaveni praky na odhánění dotěrných opic.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Trump dorazí na dvoudenní návštěvu příští týden a několik hodin stráví ve městě Ágra na severu Indie, kde navštíví i legendární Tádž Mahal. Přípravy ve městě horečnatě finišují, napouští se čistá voda do bazénu před monumentem, policisté se připravují na kompletní uzavírku cesty z letiště k Tádž Mahalu.

Z těchto příprav si však nic nedělají stovky opic, které v okolí pomníku ze 17. století žijí. Makakové rhesus jsou natolik sebevědomí, že neváhají napadat lidi ve snaze ukrást něco k jídlu.

„Teror opic je natolik silný, že se už děti a ženy bojí chodit na střechy domů, které byly skoro všechny obsazeny opicemi. Pokud nějaká tlupa opic zaútočí na tým Donalda Trumpa, bude to katastrofa,“ uvedl v úterý pro server India Today jeden z místních obyvatel.

Trump kritizuje oscarového Parazita: Co to sakra mělo znamenat?

Film

Místní policisté proto vyfasovali praky, které mají případné dotěrné opice odehnat.

„Opice se jich bojí. Sotva je zahlédnou, už běží pryč,“ vysvětlil Brij Bhushan, šéf bezpečnosti Tadž Mahalu. Nicméně připustil, že jsou praky účinné pouze v případě, když je opic málo. Celá tlupa si z nich nedělá vůbec nic. Zda opice naruší americkou návštěvu, tak zůstává stále otázkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám