Hlavní obsah

Květiny k uctění královny Alžběty poslouží jako kompost pro královský park

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smuteční květiny, které lidé zanechali v Londýně k uctění památky zemřelé britské královny Alžběty II., nepřijdou nazmar. Poslouží jako kompost, jenž bude určen pro obohacení půdy královských parků, píše agentura AP.

Květiny pro Alžbětu II. skončily v kompostu.Video: AP

 
Článek

Sběru obrovského množství květin se ujala charitativní organizace The Royal Parks. Její členové a další dobrovolníci je nakládají na vozy tažené koňmi a následně je odváží na místo, kde je smíchají s dalším organickým odpadem a přemění je v kompost.

Ten bude následně využit pro půdu v královských parcích, včetně té s květinovou expozicí v Buckhinghamském paláci, která posloužila jako kulisa královniny poslední cesty, uvádí agentura AP.

Pohřeb Alžběty II. obrazem: Král, princové, Kate s dětmi i Biden s Fialou

Zahraniční

„Myslím, že to dává dokonalý smysl. Královna (Alžběta II.) i král Karel III. se vždy věnovali udržitelnosti a ochraně přírody. Vzít ty květiny a doslova je vložit zpět do parků tak má svoji logiku,“ sdělila AP programová manažerka z organizace The Royal Parks Bryony Crossová.

Alžběta II., odešla nejdéle vládnoucí britská panovnice

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám