Hlavní obsah

Kupec dal za auto z roku 1936 rekordních 800 miliónů korun

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Jeden z veteránů Bugatti 57SC Atlantic, kterého se vyrobily jen čtyři kusy, změnil svého majitele. Dodnes se však dochovaly jen dva exempláře. Jeden vlastnil americký návrhář Ralph Lauren a druhý doktor Peter Williamson, který je vášnivým sběratelem „bugattek“. Právě jeho model se nyní vydražil za částku v rozmezí 30-40 miliónů dolarů (615-820 miliónů korun). Stal se tak nejdražším autem na světě.

Článek

V roce 1935 představila společnost Bugatti na pařížském autosalónu typ Aerolithe Electron Coupé, který tenkrát sklidil obrovský úspěch. O rok později vznikl model 57SC Atlantic se sílou dvěstě koní a na jiném podvozku. Vyrobeny byly pouze čtyři kusy.

Majitel unikátního vozu, jež je mnohými považovaný za nejhezčí vyrobený model auta vůbec, požádal o pomoc s prodejem kalifornskou aukční síň Gooding & Company. Zatím se však ví pouze vydražená částka, která se mohla dostat až k 800 miliónům korun. Kupec je však neznámý.

Dosud se spekulovalo především o muzeu Mullin Automotive Museum v kalifornském Oxnardu, ale jeho vedení zprávu popřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám