Hlavní obsah

Krávy v bavorské vsi smějí dále mít zvonce. Soud zamítl žalobu kvůli hluku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Greiling

Krávy na jedné z pastvin ve vsi Greiling na jihu Bavorska smějí dále mít zvonce. Soud zamítl žalobu, ve které si sousedé jejich majitele stěžovali, že cinkání je příliš hlasité. Informoval o tom list Münchner Merkur na svých internetových stránkách. Obě strany se proti rozsudku mohou ještě odvolat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Soud si kvůli sporu mezi manželským párem a sedlákem ze sousedství nechal vypracovat znalecký posudek. Měl stanovit, zda zvuk kravských zvonců nepřekračuje povolené limity hluku a zda by zvonce neměly mít jen některé krávy, jak požaduje manželský pár.

Soudce v odůvodnění rozsudku uvedl, že když se do Greilingu sám vydal, všiml si, že jde o zemědělskou obec, kde jsou nedaleko zástavby louky, na kterých se pasou ještě větší krávy s většími zvonci než na pastvině, o kterou ve sporu jde. Povolený hlukový limit překročen nebyl.

Agentura DPA připomíná, že podobný případ v bavorském Holzkirchenu zaměstnával soudy celá léta. Skončil u vrchního zemského soudu v Mnichově, kde se předloni znesvářené strany dohodly, že zvonce budou mít nejvýše tři krávy ve stádu, budou mít průměr do 12 centimetrů a že se krávy budou pást jen v určité části louky.

Kohoutí kokrhání či pach hnoje bude ve Francii chránit zákon

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám