Hlavní obsah

Kozel držel hladovku, dokud se k němu nevrátil oslík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornský kozel jménem Mr. G držel několik dní hladovku a zřejmě byl odhodlán zemřít. A to vše kvůli lásce k oslíkovi, od něhož ho lidé oddělili ve jménu ochrany jejich zdraví a životů. Oslík a kozel totiž patřili k zvířectvu, které kalifornské úřady zabavily nezodpovědnému chovateli, jenž je prý týral.

BEZ KOMENTÁŘE: Kozel začal jíst, až když mu vrátili oblíbeného oslíkaVideo: animalplace.org

 
Článek

Jenže ačkoli se kozel Mr. G a osel Jellybean možná neměli nejlépe v rukou člověka, spolu jim bylo dost dobře na to, aby odmítali žít bez sebe. Úřady rozdělily zabavená zvířata do různých útulků a farem, takže Mr. G a Jellybean putovali každý do jiného zařízení.

Ošetřovatelé v útulku Animal Place v Grass Valley si brzy všimli, že kozel vůbec nežere. Leží v koutu své stáje a odmítá vycházet ven. Nejprve se veterinář pokusil jinak velmi mlsné zvíře uplatit kukuřicí a jablky. Ale marně. Ani se toho nedotkl. Po čtyřech dnech hladovky nakonec lékař rozhodl, že se kozel musí vrátit k oslíkovi, s nímž do té doby žil.

Ještě další tři dny trvalo, než se podařilo přivést osla Jellybeana do výběhu v Grass Valley. Jakmile ho Mr. G uslyšel, vyskočil na všechny čtyři a běžel mu naproti. Začal ihned žrát a nyní sdílí s oslem společný výběh.

„Místo toho, abychom je nabídli k adopci, rozhodli jsme se, že budou našimi stálými maskoty,“ uvedl mluvčí útulku pro týraná a opuštěná hospodářská zvířata Animal Place.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám