Hlavní obsah

Kotě způsobilo v České Lípě kolaps dopravy, skončilo u policistky doma

Právo, mip
Česká Lípa

Dramatický den se šťastným koncem prožilo v pondělí zatoulané tříbarevné kotě v České Lípě. Drama začalo tím, když mládě vběhlo v českolipské Purkyňově ulici, jedné z nejrušnějších uvnitř okresního města, přímo před projíždějící auta.

Foto: Policie ČR

Zachráněné kotě, které na chvíli zastavilo dopravní tepnu v České Lípě.

Článek

Dvaačtyřicetiletý řidič jednoho z nich byl naštěstí pozorný. Protože kotě nechtěl přejet, zastavil a stejně zareagovala i mladá řidička osobního auta v protisměru. Muž navíc vystoupil z auta a chtěl kotě ze silnice odnést na bezpečné místo.

Jenže zatímco se kvůli zvířeti a zastavené dopravě v obou směrech začala ucpávat část České Lípy, zaběhlo vyplašené kotě pod auto, jehož řidička kvůli zvířeti také zastavila. „A zalezlo dokonce do útrob auta. Odtud se už jen ozývalo zoufalé mňoukání. Několik řidičů a členů posádek aut ho marně hledalo,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidiči proto podle ní přivolali na pomoc hlídku dopravních policistů, kteří shodou okolností byli jen pár desítek metrů od místa události.

Koťátku uvízla hlava v plechovce, následovala masáž srdce

Koktejl

„Když dorazili k autu, kde bylo uvězněné kotě, zapojili se do záchranné akce a objevili ho v podběhu zadního kola. Nebylo snadné ho odtud vytáhnout, ale nakonec se jim to podařilo a navzdory tomu, že bylo kolo rozpálené, kotě neutrpělo žádné zranění,“ doplnila mluvčí policie s tím, že příběh měl ještě další šťastné pokračování.

Policistka, která se podílela na záchraně kotěte, si zvíře téhož dne adoptovala a poskytla mu trvalé bydlení u ní doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám