Hlavní obsah

Konference o koronavirech byla zrušena kvůli koronaviru

Novinky, tcs, bož

Mezi zrušené události kvůli koronavirové nákaze se v pondělí zařadila i konference (nejen) o koronavirech. Na setkání Nido2020, které se mělo uskutečnit od 10. do 14. května v Nizozemsku, se mělo sejít na 150 až 200 vědců, organizátoři se však rozhodli jít příkladem a sympozium přeložit na příští rok.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Konferenci pořádá International Nidovirus Symposium, a jak už název napovídá, tematicky byla zaměřena na viry spadající do řádu Nidovirales. Do tohoto řádu RNA virů spadají právě i koronaviry.

„Začali jsme si všímat, že lidé váhají s registrací kvůli vší té nejistotě,“ uvedla pro server Quartz Marjolein Kikkertová, mikrobioložka Lékařského centra univerzity v Leedsu a předsedkyně organizačního výboru konference.

Redaktorka vyzkoušela bezdotykový experiment. Je to těžší, než se zdá

Koktejl

„Pokračující šíření koronaviru v Evropě minulý týden nás přimělo zaujmout odpovědný přístup. Jako koronavirologové bychom měli jít příkladem a sami virus nešířit,“ dodala Kikkertová.

Konference se měla týkat celého řádu Nidovirales. Ten kromě koronavirů, kam patří i viry SARS-CoV, MERS a aktuální SARS-COV-2, obsahuje ještě arteriviry, tedy skupinu virů, která postihuje koně, prasata, opice a myši, a také roniviry, což je skupina virů napadajících škeble.

Jak podnikat v době koronaviru? Zrušeno

O podobném případu informoval server Bloomberg. Americký think-tank Council on Foreign Relations (CFR, Rada pro mezinárodní vztahy) plánoval na pátek v New Yorku konferenci o podnikání v době koronaviru.

V úterý think-tank oznámil, že se tato konference vzhledem k rychlému šíření infekce ruší. CFR zároveň ruší všechny další akce, které se měly konat mezi 11. březnem a 3. dubnem.

Reklama

Výběr článků

Načítám