Hlavní obsah

Kdo chce vystoupit, tak může. Pilot zpožděného letu ztratil nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující, kteří měli v úterý naplánovanou cestu z Londýna do kyperské Larnaky, se museli pořádně obrnit trpělivostí. Let totiž nabral přibližně šestihodinové zpoždění a dlouhé čekání nebylo po chuti ani pilotovi letadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Frustrovaný pilot společnosti WizzAir nevydržel tlak cestujících, kteří se domáhali odletu z londýnského letiště Gatwick, a rozhodl se promluvit z kabiny přímo k lidem v letadle.

„Tohle skutečně nepotřebuju. Kdo chce vystoupit, ať zvedne ruku. Já nikam letět nepotřebuju, ani posádka ne. Děláme, co můžeme, abychom vás odtud dostali. Nemůžu tuhle situaci nijak ovlivnit, je to absolutně mimo moji kontrolu. Jestli ale chcete vystoupit, tak prosím, žádný problém,“ pronesl k cestujícím se značnou frustrací v hlase.

Žena rodila na palubě, pilot odklonil letadlo

Koktejl

Část pilotova sdělení zachytila jedna z cestujících na mobilní telefon a následně nahrávku sdílela na sociální síť TikTok. Tam se lidé pilota většinou zastávali.

„Myslím, že chtěl odletět jako všichni ostatní, není to lehké, když si všichni stěžují zrovna vám a vy s tím nemůžete nic dělat,“ komentoval příspěvek jeden z uživatelů.

„Posádka musela být vyčerpaná, takže jsem upřímně na jeho straně,“ dodal další z nich.

Letadlo, které mělo odletět ve 13:15, nakonec vzlétlo až v 19 hodin a do kyperské metropole přiletělo až hodinu po půlnoci tamního času, jak vyplývá z dat webu Flight Radar 24.

Za zpoždění se na sociálních sítích omluvil i mluvčí letiště Gatwick, který uvedl, že zaměstnanci se ze všech sil snažili co nejrychleji odbavit všechny cestující.

Reklama

Výběr článků

Načítám