Hlavní obsah

Kaskadér se nechal připoutat k autu, nestihl se včas osvobodit

Novinky, Markéta Kautznerová
Atlanta

Ve čtvrtek večer tisíce diváků sledovaly, jak se Michaelu Anthonymu Mooneymu nepovedlo jeho vystoupení. Na závodním okruhu v Atlantě se marně snažil vymanit z pout, která byla řetězem přivázána k autu. Kaskadér se po nepovedeném kouzelnickém čísle zotavuje v nemocnici.

Článek

Američan, který vystupuje pod uměleckým jménem Moodini, se během automobilových závodů na okruhu Atlanta Motor Speedway v Georgii v USA snažil předvést únik z pout inspirovaný slavným Houdinim. Nestačil se včas dostat z pout a závodní auto se rozjelo i s ním na řetězu.

„Děkuji Bohu, že nejsem mrtev,“ řekl Mooney, který skončil v nemocnici se zlomeninami zápěstí, kotníku, klíční kosti a prstu.

Byl v bezvědomí

„Pamatuju si, jak auto odstartovalo. Cítil jsem vibrace řetězu, oči jsem měl ale zakryté. Pak si vzpomínám, jak ležím na zemi a jak mě nakládají do ambulance. Nepamatuju si ovšem, že jsem narazil hlavou o zem, ani že bych si něco zlomil. Chvíli jsem byl v bezvědomí,“ popsal nehodu reportérovi Tonymu Thomasovi z místní televize Channel 2.

„Řval jsem. Byla to neskutečná bolest,“ dodal.

Podobný kousek se Mooneymu už dvakrát povedl. Jeho manažer Terry Stork řekl, že si předtím na únik nechával osm až deset vteřin, ve čtvrtek měl ale pouhé tři vteřiny.

Plánuje návrat

„Dostal jsem se pod velký tlak, bylo mi jasné, že jsem si měl nechat více času,“ řekl Mooney, který veškerou zodpovědnost za nehodu vzal na sebe.

„Myslím, že budu pokračovat v představeních a kouzelnických únicích, vyhnu se ovšem kouskům, které by dopadly podobně jako ten čtvrteční,“ řekl odhodlaně. Prostřednictvím kouzel a kaskadérských triků totiž ukazuje dětem, jak si splnit sny a vybrat si v životě správnou cestu.

„Zůstaňte, Moodini se vrátí! Nehodlám se vytratit,“ dodal nakonec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám