Hlavní obsah

Kamera zachytila jedno z nejohroženějších zvířat na světě. A hned pět kusů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lesníkům z čínského národního parku na severovýchodě země se před nedávnem podařilo zachytit zástupce jednoho z nejohroženějších druhů zvířat na zemi v jeho přirozeném prostředí. Pomocí infračervených kamer natočili tygra ussurijského. A dokonce celou rodinku, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samice tygra ussurijského se svými čtyřmi mláďaty v čínském národním parkuVideo: Reuters

 
Článek

Na videozáznamu pořízeném v Severovýchodním tygřím a leopardím národním parku je na několika záběrech vidět samice a její čtyři mláďata. Zatímco tygřice odpočívala na zemi, její potomci se kolem ní motali.

Jedná se o vzácný materiál, protože tygrů ussurijských žije ve volné přírodě už jen méně než 500. Přitom většina z nich obývá východ Ruska. V Číně jich zbývá asi jen deset procent z celkového počtu.

Zmiňovaný národní park byl založen v roce 2017. Za tu dobu se v něm populace tygra ussurijského zvýšila ze zhruba 20 kusů na 27.

Tento druh tygra je největší známou kočkovitou šelmou světa. Samci bývají mnohem větší než samice. Jejich váha dosahuje i přes 300 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám