Hlavní obsah

Kadeřnictví pokazilo modelce účes, ta se zhroutila a přišla o práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pečovat o vlasy modelek bývá pro jakékoliv kadeřnictví mimořádná čest a salóny krásy se takovými klientkami rády pochlubí. Salón přidružený k jednomu z prominentních hotelů v indickém Dillí by však nejraději na jednu ze svých klientek zapomněl. Účes se nepovedl a kadeřnictví musí podle BBC zaplatit obrovskou pokutu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

V kadeřnictví ženě zkrátili vlasy mnohem víc, než si přála. Teď ji musí zaplatit milióny. Ilustrační foto

Článek

Když v roce 2018 přišla indická modelka do salónu v Dillí, znali ji tam jako pravidelnou zákaznici. Ke škodě všech stran měl ovšem kadeřník, který se jí obvykle o vlasy staral, ten den zrovna volno. Modelky, jejíž jméno média nezveřejnila, se tedy ujal jiný zaměstnanec salónu.

Ten, navzdory jasným instrukcím, účes ženy výrazně přistřihl. A to tak, že jí vlasy končily několik centimetrů pod rameny. Modelka si okamžitě stěžovala, že takový účes rozhodně nechtěla, salón jí tedy nabídl příští stříhání zdarma, ale to poškozené ženě rozhodně nestačilo. A tak začal soudní spor.

O titul Miss USA se bude ucházet první transgender modelka

Amerika

Ten se uzavřel tento pátek, kdy soud modelce přiřkl kompenzace. Kadeřnictví jí musí zaplatit 20 miliónů indických rupií, tedy téměř 6 miliónů českých korun. „Prošla si mentálním zhroucením a kvůli ostříhaným vlasům nemohla vykonávat svou práci, o kterou nakonec přišla,“ odůvodňoval soud své rozhodnutí.

Kromě traumat, které ženě incident způsobil během uplynulých dvou let, vzal soud v potaz, že nešťastný sestřih připravil nadějnou modelku o její životní sen. „Přišla o svůj sen, když jí špatný sestřih připravil o možnosti stát se top modelkou, navíc díky krátkým vlasům ztratila sebejistotu, která je pro výkon povolání klíčová,“ vysvětlil dále soud tučnou kompenzaci, kterou modelce, jež se prý styděla i pohlédnout do zrcadla, přiřkl.

Fotografie z nepodařeného zákroku nejsou k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám