Hlavní obsah

Jordánská princezna se stala pilotkou stíhačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jordánská princezna Salma ve svých 19 letech dokončila vojenský pilotní výcvik, a stala se tak první ženskou pilotkou stíhačky v Jordánsku. V Ammánu jí minulý týden slavnostně připnul křídla hrdý otec král Abdalláh II.

Foto: Profimedia.cz

Hrdý král Abdalláh II. dekoruje svou dceru, princeznu Salmu.

Článek

Slavnostního dekorování se kromě jordánského krále, účastnila i Salmina matka, královna Ranija al-Jasín a korunní princ Husajn bin Abdalláh.

I ten byl na svou mladší sestru patřičně hrdý. „Tvrdě pracující a brilantní jako vždycky. Gratuluji ke křídlům a přeji mnoho dalších úspěchů,“ napsal korunní princ na svém instagramovém účtu.

Zatímco řešíte Írán, Islámský stát se znovu nadechuje, varuje jordánský král

Blízký a Střední východ

Salma se stala třetí pilotkou v rodině. Předtím armádním pilotním výcvikem prošli, jak král Abdalláh II., tak korunní princ. Její teta, princezna Áiša, má výsadkářský výcvik a řadu dalších vojenských kurzů v USA a propaguje zapojení žen do armády.

Nutno podotknout, že Salma není první jordánskou vojenskou pilotkou. Tou se stala Aya Bašírová, která se v roce 2018 stala pilotkou vrtulníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám