Hlavní obsah

Jihokorejská babička je hvězdou tamní mládeže

Novinky, zkr
Soul

Jedenasedmdesátiletá babička z Jižní Koreje boduje na poli, kterému dominují především mladší lidé. Ve své zemi je populární youtuberkou. Mladí Jihokorejci milují její videa; na sociálních sítích ji sleduje 400 tisíc lidí, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihokorejská babička je ve své zemi populární youtuberkouVideo: AP

 
Článek

Park Makryeová natáčí všechno možné. Ukazuje ženám, jak se nalíčit, točí videa, kde jezdí na kajaku či vyrábí čokoládu nebo zachytila okamžik, kdy poprvé ochutnala těstoviny. Je tak populární, že se o ni zajímají i velké společnosti, v jejichž reklamách účinkuje.

Vše začalo ve chvíli, kdy ji lékaři oznámili, že u ní hrozí vysoké riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou, se kterou bojovaly i tři její starší sestry. Tehdy se její vnučka Kim rozhodla, že vezme babičku na výlet do Austrálie, než bude pozdě.

Babiččin deník

Z cesty, kterou podnikla letos v lednu, vznikla první videonahrávka nazvaná Babiččin deník. Na ní je Makryeová zachycena, jak se poprvé potápěla v moři nebo jak s dětskou radostí běžela do bazénu.

„S mými kamarádkami jsme si myslely, že když je nám přes 70, že život skončil. Ale když jsem začala s natáčením videí na youtube, zjistila jsem, že v 71 život teprve začíná,“ popisuje s úsměvem Jihokorejka.

Přitom její život nebyl procházkou v růžovém sadu. Nikdy nechodila do školy, nicméně číst a psát se naučila od souseda. Po svatbě ji kvůli jiné ženě opustil manžel a nechal ji samotnou se třemi dětmi předškolního věku a svými dluhy.

Celý život vedla restauraci a ani teď, v době své největší slávy, s tím nepřestala. Každý den vstává ve 4 hodiny ráno a pracuje do devíti do večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám