Hlavní obsah

Jeptišky pomohly umírajícímu přijít o panictví

– OXFORD

Mladému dvaadvacetiletému Nickovi Wallisovi, jenž trpí nevyléčitelnou nemocí, splnili jeptišky jeho poslední přání - přijít o panictví. Pracovnicím hospice Douglas House v Oxfordu se svěřil s přáním mít alespoň jednou před smrtí sex.

Článek

 Dodal, že doufal, že se mu jednou podaří najít si přítelkyni a mít s ní opravdový, milující vztah, ale jeho nemoc mu to zatím neumožnila a vzhledem k tomu, že se jeho stav horší, také asi už neumožní.

Wallis trpí svalovou dystrofií a postupně mu ochabují všechny svaly. Nemoc se nedá lečit, stav se postupně zhoršuje. Pacient zemře, když začne ochabovat svalstvo vnitřních orgánů.

"Rozhodoval jsem se k tomu dva roky a mluvil jsem o tom jak s rodiči, tak s lidmi, kteří se o mne starají. Nejtěžší bylo svěřit se mámě a tátovi, ale nakonec i oni mne v mém rozhodnutí podpořili, vysvětluje Nick. "Je spousta věcí, které zdraví lidé berou jako samozřejmost, ale já je prostě dělat nemohu. Doufal jsem, že až půjdu na univerzitu, podaří se mi najít si přítelkyni, ale nestalo se to. Tak jsem se rozhodl, že pokud chci sex, budu si to muset zaplatit z mých úspor. Rozhodl jsem se ještě dřív, než jsem o tom začal mluvit s mými blízkými."

Zaměstnankyně hospice se poradily s právníkem, pak s knězem a s doktory, a pak se rozhodly Nickovi pomoct. "V časopise pro postižené jsem našel inzerát jedné sexuální pracovnice. Napřed jsem jí napsal e-mail, a pak jí zavolal," líčí Nick svůj odvážný první krok.

Setkání s prostitutkou se uskutečnilo v domě jeho rodičů v Northhamptonu. "Moji rodiče laskavě na nějakou dobu odešli," dodal Nick. "Nebylo to příliš emocionálně uspokojivé, ale ta paní byla velmi příjemná a měla hodně pochopení. Nevím, jestli chci něco takového opakovat. Radši bych si našel přítelkyni, ale musím být realista." 

Reklama

Související témata:

Související články

Jeptišky vypátraly zloděje obrazu

O vynikajících kriminalistických schopnostech dvou berlínských jeptišek informoval v pondělí deník Berliner Morgenpost. Řádové sestry Georgia a Isabelle...

Výběr článků

Načítám