Hlavní obsah

Jediná pandí trojčata na světě oslavila druhé narozeniny

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediná žijící trojčata pandy velké oslavila své druhé narozeniny ve velkém stylu. Nechybělo živé vystoupení artistů, různorodých zvířat, ani speciálně navržený „dort“ z bambusu, jablek a mrkví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandí trojčata oslavila druhé narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

Meng Meng, Shuai Shuai a Ku Ku, jak zní jména pandích sourozenců, která v překladu znamenají „roztomilý” „pěkný” a „pohodář”, si podle ošetřovatelů ze safari parku Chimelong oslavu užívali jako by věděli, že právě oni jsou hvězdami večera.

Kromě „narozeninového dortu“ na jejich oslavě totiž nechyběli ani pelikáni, sloni a šimpanzi a přímo na scéně se promítal animovaný film o dvouletém životě těchto tří milovníků bambusu.

Trojčata jsou světovým unikátem a těší se dobrému zdraví. Každý z nich už váží kolem 65 kilogramů. Počátky jejich života však nebyly právě růžové. Samička Ťü-siao, matka mláďat, byla po porodu tak vyčerpaná, že se o potomky nemohla postarat a do hry museli vstoupit ošetřovatelé. Naštěstí matka časem nabrala dostatek sil, aby péči o černobílé trio převzala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám