Hlavní obsah

Jackson prý prodává Neverland

Novinky, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FLORIDA

Někdejší popový král Michael Jackson má zřejmě větší finanční problémy, než se zdálo. Jak jinak si vysvětlit, že se rozhodl vzdát svého zamilovaného sídla Neverland, a to včetně kompletní zoologické zahrady a pitoreskního lunaparku s ohromným ruským kolem? Takovou otázku klade sám sobě internetový magazín People News.

Článek

Jackson prý nabídl Neverland k prodeji za dvacet miliónů dolarů. Jak ale uvádí magazín, zatím se žádný vážný zájemce nenašel. Podle realitních odhadců má ranč, jehož název pochází z příběhů o chlapci, který nikdy nevyrostl, Petru Panovi, reálnou hodnotu 12,3 milionů dolarů.

Čtyřiačtyřicetiletý Jackson, který údajně spí v kyslíkové komoře a má kvůli mnoha plastickým operacím také vážné zdravotní problémy, se už delší dobu snaží najít adekvátní náhradu svého sídla na Floridě. Předpoklad, že jej právě sem táhne nedaleký Disneyland, je však poněkud zavádějící.

Důvodem stěhování dluhy

Hlavním důvodem, proč zpěvák chce žít na Floridě, je zřejmě fakt, že v tomto americkém státě nesmí být dlužníkům ze zákona zabavena střecha nad hlavou. A to je pro Jacksona zřejmě velmi zásadní věc: dluhy popového podivína, který se nedávno přiznal k tomu, že spal opakovaně v posteli s malými dětmi, prý v současné době dosahují mnohamiliónových částek.

Poslední propadák

Jacksonovi se v poslední době umělecky nedaří - jeho album Invincible (2001) bylo naprostým propadákem. Po celém světě se ho prodalo jen sedm miliónů kusů a nahrávání údajně přišlo na neuvěřitelých 30 milionů dolarů. Jeho nejúspěšnější desku Thriller (1982) si přitom koupilo 50 miliónů fanoušků. Jackson kvůli bídnému prodeji poslední desky napadl svou nahrávací firmu Sony Music a uspořádal proti ní i několik protestních demonstrací.

Reklama

Výběr článků

Načítám