Hlavní obsah

Italský rybář ulovil téměř třímetrového sumce, pravděpodobně největšího na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální rybář Alessandro Biancardi před pár dny v italské řece Pád ulovil podle všeho největšího sumce, který byl kdy zaznamenán. Majestátní ryba na délku měří 2,85 metru a dosavadního rekordmana překovává o čtyři centimetry.

Rybář chytil v italské řece skoro třímetrového sumceVideo: Reuters

 
Článek

Alessandro Biancardi, který pracuje pro výrobce rybářských potřeb, odhadl velikost sumce hned v první chvíli. „Když se poprvé vynořil, věděl jsem, že jsem chytil monstrum. Stál jsem proti největšímu sumci, jakého jsem kdy viděl,“ řekl webu Daily Mail.

Obří rybu se Biancardimu podařilo přemoci po vysilujícím boji trvajícím 43 minut. Po vytažení na břeh pak úlovek změřil a dospěl k hodnotě 2,85 metru. Neznámá však zůstává hmotnost tohoto kapitálního úlovku.

„Moc mě zajímalo, kolik váží, ale nechtěl jsem, aby se tento vzácný exemplář dostal do velkého stresu, tak jsem ho zase opatrně vypustil do řeky,“ vysvětlil zodpovědný lovec.

Rybářské organizace evidují několik různých kategorií ohledně parametrů ulovených ryb a jednou z nich jsou i nejdelší ulovené kusy.

Sem se však Alessandro Biancardi nezapíše, protože krále všech sumců zase vypustil na svobodu. V opačném případě by dosavadní rekord překonal o 40 centimetrů.

Je však velmi pravděpodobné, že se jeho jméno objeví k v kategorii nejdelších chycených a znovu vypuštěných ryb. Tam však jeho náskok nebude tak velký, dosavadní rekordní zápis překoná jen o čtyři centimetry.

Pozoruhodné pak je, že oběma kategoriím vévodí ryby ulovené ve stejné řece. Zdá se tedy, že Pád je pro velké ryby naprostým rájem.

Čtyřletá holčička ulovila patnáctikilovou rybu jen s dětským prutem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám