Hlavní obsah

Ital ve vzduchu zachytil tříletou holčičku, která spadla z balkonu v pátém patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie oslavuje nového hrdinu. Stal se jím 37letý Mattia Aguzzi, který svou pohotovostí a duchapřítomností zachránil život tříleté holčičce, když padala z pátého patra obytného domu v Turíně.

Foto: Profimedia.cz

Zachránce Mattia Aguzzi hovoří s novináři

Článek

Mattia byl se svou přítelkyní na cestě k pekaři, když najednou zaslechl křik jednoho chlapce, který měl výhled na balkon protější budovy a viděl, jak se děvčátko nebezpečně naklání přes zábradlí, napsal list Corriere della Sera.

Rodiče dítěte byli doma, ale ve vedlejší místnosti. Holčička překonala stažené rolety, na balkoně vystoupala na lehátko a posadila se na betonový parapet.

„Stále více se nakláněla. Držela se jen rukama a nohy měla ve vzduchu,“ vylíčil situaci pozdější zachránce. Okamžitě přiběhl k domu pod balkon a za pár vteřin dítě začalo padat dolů.

Mattia byl ale připraven. „Nebyl čas přemýšlet. Snažil jsem se odhadnout místo, kam by mohla spadnout, a postavil jsem se tam,“ řekl. „Rozpřáhl jsem ruce a doufal, že ji chytím za letu. Nakonec se mi odrazila od hrudi. Náraz byl silný a oba jsme spadli na zem,“ dodal.

Zpočátku prý dítě nevykazovalo žádné známky života. Pro Mattia to byly nekonečné chvíle, než holčička začala plakat.

Poté ale přišlo velké ulehčení, když se tak stalo, a následně záchranáři odvezli děvčátko do nemocnice. Lékaři u dítěte nezjistili žádná viditelná zranění a zvažovali jeho brzké propuštění do domácí péče.

Foto: Profimedia.cz, Novinky

Balkon domu v Turíně, z nějž tříletá holčička vypadla

„Na osud moc nevěřím, ale nešel bych v tu chvíli kolem, kdyby mi nezavolal bratranec a nepožádal mně, abych mu cestou k němu koupil chleba,“ řekl dále Mattia, jenž měl zpočátku potíže s dýcháním. „Taková dušnost. Lékaři mi ale řekli, že mi nic není,“ dodal.

Následovala vlna poděkování, hlavně od rodičů holčičky, ale i turínského starosty, poslanců a taky premiérky Giorgie Meloniové.

„Příběh malého děvčátka, které v Turíně spadlo z balkonu v pátém patře, mohl vyústit do tragédie. Díky pohotovosti Mattiy Aguzziho, který jej zachytil ve vzduchu, se podařilo zachránit holčičce život. Velká čest tomuto mladému hrdinovi,“ prohlásila Meloniová.

Dvouleté dítě zachraňovali z parapetu ve čtvrtém patře, opilý otec spal

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám