Hlavní obsah

Ir chce navštívit všechny irské hospody na světě. Jejich počet odhaduje na 6500

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ir Colm Dalton si stanovil nevšední životní metu. Chtěl by se pokusit o návštěvu všech tradičních irských náleven, avšak nejen ve své rodné zemi, ale po celé planetě. Zatím navštívil asi stovku podniků v 35 různých státech, včetně Indonésie či Singapuru. Celkový počet tradičních hospůdek odhaduje na asi 6500.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční irská hospoda (ilustrační foto)

Článek

Dalton kromě popíjení v hospůdkách miluje i cestování, proto je pro něj výzva skvělým způsobem, jak obojí spojit. Na nápad přišel muž docela náhodou; čistě ze zvědavosti ho napadlo, jak asi irské nálevny vypadají v jiných zemích. „Jako dítě jsem strávil hodně času jedením lupínků Taytos v hospodě v Kerry,“ uvedl Dalton pro server LadBible s tím, že jeho rodiče se živili jako muzikanti, a tak často v pubech hráli.

Nejlepší je na Azorách

Muž má za to, že skvělé irské hospody jsou k nalezení všude na světě, a občas na nečekaných místech. Jednu z nejlepších našel na portugalských Azorách uprostřed Atlantiku.

„Byla to vážně dobrá nálevna jménem Ned Kelly’s, měli správné sklenice na pivo Guinness a obsluhovali u stolů, což je u irských hospod něco jako Rolls-Royce. To bylo vážně překvapení,“ tvrdí Dalton.

Podobné situace prožil třeba i v Indonésii, kde irskou nálevnu objevil uprostřed obchodního centra v Jakartě. Na Bali zase objevil hospůdku s Indonésanem, který měl silný dublinský přízvuk.

Ale stejně jako prožil nadšení, prožil i zklamání. Přímo v Sarajevu našel podnik s názvem Irish Pub, tedy doslova Irská hospoda. Odtamtud vzal kvůli špatné obsluze raději nohy na ramena. „Když je servis vážně špatný, tak hned poznáte, že nejde o klasiku,“ konstatuje Dalton.

Aby na jednotlivé hospůdky Ir nezapomněl, zaznamenává si je na svůj blog, kde se se čtenáři také dělí o nejrůznější poznatky. Jde prý navíc o skvělého průvodce, který poradí, jakým nálevnám je lepší se vyhnout a naopak.

Drinky zdarma podle velikosti podprsenky. Bar s akcí narazil

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám