Hlavní obsah

Ind žije přes 10 let s jednou rukou nad hlavou, do smrti s tím nemíní přestat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už více než deset let žije Ind Mahant Radheypuri Juna Akhara s jednou rukou neustále nad hlavou. Pobožný muž to označuje za součást své víry, které jako sádhu zasvětil svůj život.

Foto: Twitter Next Level, Bez zdroje

Ind má ruku nad hlavou už přes 10 let.

Článek

Jako sádhu se v hinduismu označuje poutník, jenž se dobrovolně vzdal světského života a snaží se dosáhnout tzv. osvobození (mókša). Mahant Radheypuri Juna Akhara kvůli tomu mimo jiné žije s jednou rukou neustále zdviženou nad hlavou. V ruce má po letech ochablé svaly a prakticky nic necítí. Ruku nedává dolů ani ve spánku.

Mahant plánuje v této nepřirozené poloze vydržet zřejmě až do smrti, nikterak zvlášť o tom ale nepřemýšlí. Podle vlastních slov žije přítomností a budoucnost ho zase tolik nezajímá.

Ačkoliv tak Ind žije už více než 10 let, najdou se lidé, kteří s rukou nad hlavou žijí mnohem déle. Sádhu Amar Bharátí žije ve stejné poloze takřka půl století. Další poutníci například žijí se zaťatou pěstí, až jim nehty prorůstají do dlaně, jiní zase dlouhé roky vydrží stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám