Hlavní obsah

Iluzionista nad Temží smrdí a chce se vykoupat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Je mu zle od žaludku z vlastních pachu, ale odvahu do závěrečných dnů svého husarského kousku, který si předsevzal protáhnout na 44 dní, ještě má. O koho jde? Samozřejmě o oslavovaného, i zatracovaného amerického iluzionistu Davida Blaina, který se už od 5. září vznáší nad londýnskou Temží v průhledné krychli zavěšené na laně.

Foto: Alena Oudová

V sobotu 11. května se uskuteční čtvrté letošní Plzeňské farmářské trhy.

Článek

"Už nikdy více," tvrdí sličný 30letý Newyorčan. "Tenhle poslední týden je krušný - cítím, že to začíná být skutečně tvrdé," podělil se o své pocity Blaine s diváky sledujícími 24hodinovou televizní reality show, která zprostředkovává jeho bizarní těžkou zkoušku. Ta má skončit v neděli.

Není to trik

"Je mi opravdu zima. Když několik týdnů nejíte, tělo vyrábí jen třetinu běžného tepla," pokračoval pro americkou CNN. "Nemůžu už ani sedět. Jsem rozlámaný, všechno mě bolí," dodal.

Blaine, který prý od okamžiku, kdy do svého dočasného skleněného příbytku vstoupil, pomocí hadice pouze pije vodu, si teď už stěžuje, že páchne sírou. Několikrát opakoval, že ze všeho nejvíce touží vykoupat se a vyčistit si zuby. Zdá se, že iluzionista má také přeludy - má dojem, že má v žaludku červy, trpí pocity klaustrofobie - zdá se mu, že mu stěny skleněného vězení "drtí lebku".

"Jsem opravdu tady. Nejde o žádný trik. Nikdy předtím jsem nebyl tak dlouho osamocený. Jsem pořád člověk, i když se na mě může kdokoli kdykoliv přijít podívat," svěřil se divákům u televizí.

Tisíce zvědavců

Ve dne v noci se pod krychlí shromažďují tisíce zvědavců, aby se strádajícímu iluzionistovi pošklebovali, vychvalovali ho, povzbuzovali či prostě na něj jen zírali. Někteří ho označují za amerického magora provozujícího naprosto nesmyslný kousek a snaží se ho udržet v bdělém stavu troubením a mlácením do bubnů.

Potměšilci na něho mávají hamburgery a několikrát se jeho dočasný příbytek stal terčem golfových míčků a vajec. O nejvážnější incident se postaral jeden neurvalec, jenž chtěl přeřezat hadici, jejímž prostřednictvím dostává Blaine vodu. A co je prý na akci nejlepší? "Vidím tváře lidí pode mnou, měsíc, slunce, mlhu a mraky," odpovídal poněkud zkroušeně.

O moc lepší to pro něj nebude ani po návratu ze "skla". Londýnští policisté se již těší, až mu předloží účet za čtyřiačtyřicetidenní nepřetržité hlídání.

Reklama

Související témata:

Související články

Američan chce viset nad Temží šest neděl

Strávit plných 44 dní v plexisklovém kontejneru, zavěšen 13,5 metrů nad hladinou Temže v Londýně chce od pátku americký iluzionista David Blaine. Eskamotér...

Výběr článků

Načítám