Hlavní obsah

Hvězda seriálu Ulice Bořivoj Navrátil o boji s rakovinou: Už nemůžu hrát

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Kapitán Vojtěch Bařinka ze seriálu Ulice, herec Bořivoj Navrátil (77), bojuje s rakovinou tlustého střeva. Čeká ho šestnáctá série chemoterapií a také definitivně poslední natáčení filmu.

Článek

Bořivoj Navrátil natáčí poslední film ve svém životě. V připravovaném filmu Školní výlet hraje ředitele lázní. "Je to určitě poslední film, ve kterém se objevím. Už si nemůžu zodpovědně s nikým plácnout, nevím dne ani hodiny. To bych kolegům eventuelně kazil práci. To víte, že mě mrzí, že o tu profesi přijdu. Celý život jsem pro ni žil,“ řekl Novinkám Bořivoj Navrátil, který bojuje s rakovinou tlustého střeva.

Za sebou má populární herec patnáct cyklů chemoterapie. Ve čtvrtek ho čeká další. „Jsou dny, kdy chci skákat přes kaluže a pak i dny, kdy chci skákat z okna. To víte, na nové boty už to nevypadá,“ říká Navrátil.

Chemoterapie mu bere sílu a má velké bolesti." V látce, kterou mi dávají, je něco, co způsobuje ochablost svalů. Takže hůř vidím, slyším i mluvím. Měl jsem problémy s rukou, pak jsem zase nemohl chodit. Musím to zaklepat. Teď se cítím lépe a hlavně se mi vrátil hlas a můžu točit," říká Navrátil

V novém filmu Školní výlet ho čekají tři natáčecí dny. „Pan producent Magnusek byl tak laskav, že mi veškeré natáčení srazil do tří dnů. Snad se i pro zbylé dva dny trefíme do momentu, kdy budu ještě fit,“ říká Navrátil.

Herec je smířen s možností, že ho zákeřná nemoc porazí. "Uvědomuji si, o čem to je. Na onkologii, kde trávím na lůžku už většinu dní v měsíci, vidím všechny fáze choroby. Vím, k čemu jsem odsouzenej a jak to končí. Žádná radost to není. S tím ale člověk musí počítat. Onemocnět v 77 letech je ale myslím velké štěstí. O žádnou tragédii nejde. Je fajn, že jsem se dožil tak vysokého věku. Já bych tady nechtěl být do sta let, s koncem počítám," dodal Navrátil.

Bořivoj Navrátil hraje ve filmu Školní výlet ředitele Lázní Bělohrad, jeho manželkou a cvičitelkou v luxusním spa resortu je Jana Švandová. Komediální příběh vypráví o skupině důchodců, která šedesát let po maturitě na gymnáziu uspořádá třídní sraz a vydají se společně do lázní. Ve filmu režiséra Petra Šíchy se objeví Lubomír Lipský, Petr Kostka, Eduard Hrubeš, Libuše Švormová, Mirjam Kantorková, Stanislav Zindulka, Ladislav Trojan a další známé tváře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám