Hlavní obsah

Hluchoněmý vozíčkář se pokusil přepadnout klenotnictví

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vykrást klenotnictví v brazilském městě Canela se pokusil v pondělí hluchoněmý vozíčkář, jenž je v horní části těla ochrnutý. K přepadení použil maketu zbraně, kterou uchopil chodidlem a mířil na překvapeného prodavače. Policie, která muže zatkla, u lupiče našla kromě plastové zbraně rovněž nůž.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Devatenáctiletý hluchoněmý muž, který v mládí prodělal mozkovou obrnu, předal prodavači napsaný vzkaz, na kterém stálo „všechno mi vydejte a neupoutávejte pozornost“. Na překvapeného prodavače pak mířil maketou zbraně, kterou uchopil chodidlem.

„Byl v obchodě asi deset minut. Myslel jsem si, že je to žebrák,“ uvedl prodavač, který muži původně chtěl pomoci, stejně jako jeden ze zákazníků, jenž dokonce paralyzovanému muži dal před přepadením peníze.

„Najednou na mě vytáhl zbraň, která vypadala jako pravá,“ řekl prodavač. „Pán, který to viděl, zavolal policii,“ dodal. Ta po příjezdu lupiče zatkla a zjistila, že kromě plastové zbraně má u sebe také nůž.

Lupič se na vyloupení banky nevybavil příliš propracovanou maskou

Koktejl

S výslechem hendikepovaného muže poté na policejní stanici musela pomáhat rodina lupiče, kvůli zdravotnímu stavu byl muž z vazby propuštěn, přesto čelí obvinění z neúspěšného pokusu o loupež. „Musíme ale vzít v úvahu zdravotní stav pachatele. Je velmi nepravděpodobné, že by se mu trestný čin mohl podařit, stejně tak je nepravděpodobná možnost, že by mohl uprchnout,“ dodal policejní vyšetřovatel Vladimir Medeiros.

Reklama

Výběr článků

Načítám