Hlavní obsah

Herci ve chvíli, kdy měl zahrát infarkt, selhalo srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EDINBURGH

Skotský divadelní herec Steve Dineen málem při své roli přišel o život. Ve chvíli, kdy měl zahrát infarkt srdce, ho zákeřný atak skutečně postihl a na následky zástavy stejně jako jeho postava Laurence málem zemřel. Diváci dlouho nechtěli uvěřit, že herec opravdu trpí a není to jen skvěle podaný výkon.

Článek

To, že se herectví zvrhlo v reálný útok smrtící choroby, poznala ale Dineenova kolegyně Alice Selwynová, která okamžitě opustila svou roli a začala volat lékaře.

Herce odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice v Edinburghu, kde se zotavuje. Lékař tvrdí, že se nejednalo o skutečný infarkt, ale selhání srdce následkem svalového stresu a napětí.

„V tu chvíli to bylo velmi traumatické, protože se to shodovalo přesně s momentem, kde Stevova postava měla mít srdeční infarkt. Bylo to jako dokonalé napodobení skutečného života,“ uvedl ředitel divadla Paul Brunton.

Incident se odehrál ve finále představení hry Mika Leigha – Abigail´s Party (Abigailin večírek) na scéně divadla Brunton Theatre.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám