Hlavní obsah

Harrison Ford už má svou hvězdu na chodníku slávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Populární filmový herec Harrison Ford byl velice dojat, když konečně dostal svoji hvězdu na hollywoodském chodníku slávy před Kodak Theatre v Los Angeles. Při "odhalovací ceremonii" nebyl Ford dojetím téměř schopen promluvit, píše časopis Hello.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Morální podporu mu však poskytla jeho přítelkyně Calista Flockhartová (Ally McBealová), která ho na slavnosti doprovázela. Jakmile se Ford trochu vzchopil, prohlásil: "Jsem vděčný za tento poklad před Kodak Theatre, jsem vděčný za ta milá slova a za tu poctu."

Šedesátiletý herec také prozradil, že v době, kdy přišel do Hollywoodu a šel své jméno zaregistrovat u herecké asociace, bylo mu řečeno, že jeden Harrison Ford už existuje. Aby mohl své jméno používat, musel se zaregistrovat coby Harrison J. Ford. Asociace mu však posléze dovolila, aby jeho jméno bylo uváděno i bez prostředního "J". Jeho jmenovec byl hvězdou klasických němých filmů a zemřel v roce 1957.

Na slavnosti byl přítomen i režisér Steven Spielberg, který s Fordem natočil sérii filmů o dobrodružném archeologovi Indiana Jonesovi. "Všechny jeho filmy byly promítány ve všech zemích této planety a jsem si jist, že na jeho rané práce se teď pohlíží s daleko větším odstupem," prohlásil se zanícením režisér a dodal: "Stejně jako automobily stejného jména, obstál Ford ve zkoušce času, a to jako moderní hrdina i jako staromódní filmová hvězda. Je to jeden z našich nejnadanějších herců, který navíc ví, jak svého talentu využívat."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám