Hlavní obsah

Hanu Zagorovou trápí artróza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prakticky bez oddechu koncertuje devítinásobná Zlatá slavice Hana Zagorová. Dostala také ocenění za svá vystoupení při charitativních koncertech Kapky naděje. Už se ale moc těší na jaro, protože ji trápí artróza.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Nová parkovací plocha u polikliniky v Hustopečích roste pod rukama městských služeb.

Článek

"Nejsem člověk, který by byl na počasí závislý. Mám ráda zimu i léto, jaro i podzim. Ale teď v tom stálém chladnu cítím klouby ve svých rukou. Stále mě trochu bolí malíčky. Lidé v mém věku mívají artrózu v kolenou, já ji mám právě v malých kloubech na rukou. A i když jsou malé, dovedou se pěkně ozývat. Asi je to také tím, že jsem nikdy, ani jako dítě nenosila rukavičky, a dodnes je nemám ráda, tak je to pak se mnou těžké. Ale navzdory bolestem v rukou už cítím ve vzduchu, že se blíží jaro," řekla s optimismem v hlase Zagorová.

Svůj koncertní program si organizuje tak, abych mohla osobně obdivovat na světových scénách svého manžela, operního zpěváka Štefana Margitu.

"Snažím se Štefana všude alespoň na chvíli doprovázet. Mám radost z jeho úspěchů. Naposledy jsem s ním byla v Miláně, kde v La Scale vystupoval jako Walter v nové inscenaci Wágnerova Tannhäusera. Teď se chystá do Francie, Německa a do Dubaye. Má pracovní plán na několik let dopředu. Operní pěvci musí mít dlouhodobý program. My, popoví zpěváci, máme závazky na mnohem kratší dobu," konstatovala Zagorová.

Reklama

Související témata:

Související články

V cizině se Zagorová od Margity nehne na krok

Pokaždé, když vidím, jaký úspěch má manžel v zahraničí, prožívám nádherné pocity. Mezinárodní konkurence je šílená. Přesto je Štefan velmi často obsazován...

Hana Zagorová: Chci žít do sta let

Zpěvačka Hana Zagorová, která již přes třicet let patří mezi stálice populární hudby, o odchodu do ústraní vůbec neuvažuje. Pilně pracuje na svém novém cédéčku...

Hana Zagorová si předsevzetí nedává

Hana Zagorová stráví letos Silvestra se svým manželem Štefanem Margitou a s lidmi, kteří jsou jim oběma velmi sympatičtí a s nimiž si rozumějí. Nový...

Výběr článků

Načítám