Hlavní obsah

Francouz tvrdí, že natočil v gloriole zjevení Ježíše

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to přesně jeden z těch případů, kdy se jedni smějí a druzí věří. Francouz Luc Perrot zkusil při návštěvě Réunionu natočit unikátní video pohybu mraků z vulkanického vrcholku Cirque of Mafate. Když si své záběry prohlédl, povšiml si však něčeho zajímavého.

Článek

Francouz Luc Perrot natáčel letos 10. července z vrcholku Cirque of Mafate pohyb mraků, který poté zrychlil, aby dosáhl monumentálnějšího efektu. Když si své záběry prohlížel, povšiml si podivné postavy stojící uprostřed glorioly, která budila dojem značné podoby s tradičním znázorněním Ježíše.

Foto: Profimedia.cz

Podivné zjevení v gloriole mohl být i sám fotograf.

Fotografové znalejší úkazu glorioly však protestují, že podivná postava je nejspíše fotografův vlastní stín. Gloriola je totiž koncentricky uspořádaný barevný kruh okolo stínu předmětů, jenže se zobrazí na povrchu mlhy či mraků, což by tento na případ přesně sedělo. Úkaz mohou často pozorovat lidé z letadel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám