Hlavní obsah

Fotograf zachytil obřího krokodýla, jak si pochutnává na žralokovi

O tom, že příroda umí být pořádně nemilosrdná se přesvědčil australský vědec a fotograf Mark Ziembicki. V severním Queenslandu se mu totiž podařilo zachytit ohromného krokodýla, jak si pochutnává na žralokovi. Tito dva predátoři by se přitom pravděpodobně vůbec nesetkali nebýt silných dešťů, které značně rozvodnily řeky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byli jsme zaneprázdněni focením jiného krokodýla, když jsme si všimli o kus dál rozruchu,“ cituje server Daily Mail Ziembickiho.

„Jeden z místních obyvatel křičel, že tu jeden krokodýl žere žraloka. Přispěchali jsme a viděli, jak ho drtí v tlamě,“ dodal vědec, který si z nevšední a kruté podívané pořídil několik snímků.

Podle fotografa se oba predátoři setkali díky přívalovým dešťům, které v posledních dnech Austrálii sužují. Ty totiž rozvodnily toky a sladkovodní živočichové se tak dostali níže po proudu řek k jejich ústí u moře. Krokodýl, kterého Ziembicki vyfotil, se ve slaných vodách vyskytuje jen velmi vzácně.

„Pozorovali jsme krokodýly i žraloky nějakou dobu a říkali si, co by se asi stalo, kdyby se setkali,“ uvedl Ziembicki s tím, že k tomu nakonec skutečně došlo.

Žralok bělavý proti asi 600kilogramovému krokodýlovi neměl podle vědce nejmenší šanci, obří plazi mají totiž nejsilnější stisk čelistí ze všech zástupců zvířecího království.

Na Floridě operovali krokodýla, museli mu z žaludku vytáhnout botu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám