Hlavní obsah

Fenka honící zajíce přežila pád z třicetimetrového útesu bez zranění

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exmouth

Nad pětiletou fenkou Poppy stáli všichni strážní andělé. Bez větších zranění totiž přežila pád z více než třicetimetrového útesu. Během procházky po kopcovitém pobřeží anglického Exmouthu v hrabství Devon se Poppy úpěnlivě snažila dohnat zajíce a nevnímala, že na ní v nerovném terénu čeká past.

Foto: Profimedia.cz

Lesley Blackburnová držící Poppy se synovcem Kanem a jeho dalmatinem.

Článek

Majitelem znovu narozené fenky dalmatina je otec Lesley Blackburnové, která rozdováděnou Poppy spolu se svým synovcem Kanem v osudný den venčila. Temperamentní pes jim však způsobil perné chvilky, když se rozeběhl za zajícem a přestal reagovat na veškeré povely.

Nejhorší moment však teprve následoval, když Lesley s Kanem zahlédli, jak Poppy zavrávorala na okraji útesu a spadla dolů. Šestatřicetiletá Lesley se zpočátku nemohla odhodlat a shlédnout z útesu, nedávala si naděje, že by Poppy pád z tak vysoké výšky mohla přežít.

Foto: Profimedia.cz

Více než třicetimetrový útes, ze kterého Poppy spadla.

„Vůbec jsem se nechtěla podívat dolů. Když jsem se konečně odhodlala, viděla jsem, jak se hýbe. Nechápu, jak něco takového mohla přežít. Je to zázrak,“ uvedla Blackburnová.

Angličanka také přiznala, že dalmatinka jejího otce je trochu nemotorná a nepříliš bystrá, ale o to roztomilejší.

Fenka utrpěla pouze šok a drobná povrchová zranění

„Když jsme k ní došli, byla v šoku, nemohla chodit a stále jen seděla. Všimli jsme si, že je celá červená. V domnění, že je to krev jsem začala křičet, ale byla to naštěstí jen hlína,“ řekla Lesley.

Poppy potřebovala pomoc, ale dvojice u sebe neměla mobilní telefon. Pobřežní hlídku nakonec zavolal jeden z kolemjdoucích. Záchranáři poté vzali fenku do karavanu, kde jí ošetřili povrchová zranění. Poppy však hrozivě vypadající pád přežila bez jakýchkoli trvalých následků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám