Hlavní obsah

Exmanželé se znovu vzali po 57 letech od rozvodu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hull

Když se v roce 1954 Leslie a Elsie Harperovi rozvedli, zpřetrhali všechny vazby a nebyli vůbec v kontaktu. Po více než půlstoletí se však zase dali dohromady a minulý víkend se dokonce znovu vzali. Třiadevadesátiletý Harper se setkal se svou exmanželkou opět až v roce 2004 a nějakou dobu spolu jen „randili“. O tři roky mladší Elsie mu poté kývla i na opětovnou žádost o ruku, uvedl britský Daily Mail.

Článek

Osud dvojici z anglického města Hull však přichystal mnoho životních zápletek a těžkých okamžiků, než oba opět spojil dohromady. V 60. letech si oba dva vzali nové partnery, ale manžel Elsie Peter Dunn v roce 2002 zemřel a o dva roky později ovdověl i Leslie, když odešla na věčnost i jeho tehdejší žena Muriel.

„Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi zavolal, bylo úžasné ho poté i znovu vidět. Zdálo se, jako kdybychom nikdy nebyli odloučeni. Nevypadal ani moc jinak, pořád měl tmavé vlasy, i když moje už jsou šedivé. Stačilo ho vidět a zase jsem se cítila mnohem mladší. Vrátilo mě to o padesát let zpátky, pořád jsme se smáli,“ pěla chválu na svého opětovného manžela Elsie Harperová, i když tomu dlouho bylo úplně jinak.

Roztrhala i svatební fotografie

„Byla jsem na něj hodně dlouho naštvaná ještě po rozvodu. V té době jsem ho už nikdy nechtěla znovu vidět, ale naše dcera Pauline zůstala samozřejmě v kontaktu s námi oběma, ale já s ním nemluvila. Zničila jsem všechny naše svatební fotky, ale on si je uchoval, on si schoval všechno. Teď je to jako když jsme se setkali úplně poprvé a zdá se nám, jako kdybychom nikdy nebyli od sebe,“ přiznala Harperová.

Zhrzený Leslie, který během 2. světové války pracoval u námořnictva, se podle svých slov nikdy přes rozvod nepřenesl. Když zemřela jeho druhá žena, rozhodl se požádat  dceru Pauline Goodsonovou o telefonní číslo na její matku.

„Zavolal naší dceři Pauline, aby se zeptal, jestli si myslí, že bych Leslieho chtěla vidět. Ona byla pro všemi deseti, ale řekla, aby mi nejdřív raději zkusil zavolat. To se stalo jednoho dne před sedmi lety a od té doby jsme spolu,“ dodala Harperová.

Reklama

Výběr článků

Načítám