Hlavní obsah

Dvanáctiletý toreador skončil pod tělem rozzuřeného býka

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Teprve dvanáctiletému toreadorovi Michelu Lagraveremu se pomstil téměř čtyřmetrákový býk za zranění, která mu chlapec způsobil. Během vystoupení v mexické metropoli Mexico City před několika dny býk využil drobného Michelova zaváhání, když chlapec upadl na zem. Býk s několika holemi zabodnutými v týlu vycítil svou šanci a vrhl se na chlapce. Ten vyvázl naštěstí jen s drobnými zraněními.

Článek

Michel Lagravere, zvaný „Michelito“, s francouzsko-mexickými kořeny, je nejmladším profesionálním matadorem, ale nescházelo mnoho a s koridou musel na nějaký čas přestat.

Chlapec před nedávnem zabil svého prvního býka, který vážil 405 kilogramů, ale během zápasu s druhým ztratil rovnováhu a padl přímo před jeho tělo vážící 385 kilogramů. Zvíře už však bylo oslabené a dítěti nezpůsobilo téměř žádná zranění.

„Michelito“ se podrobil vyšetření v nemocnici, rentgenové snímky prokázaly, že utrpěl pouze pohmožděniny a pár šrámů. Domů by měl být chlapec propuštěn koncem týdne.

Otec chlapce, který se jmenuje také Michel Lagravere, svého syna ke koridě přivedl. Během zápasu se prý o své dítě bál, ale zároveň byl velice pyšný, když ho sledoval v ringu. Po útoku býka byl malý Michel odnesen na nosítkách staršími toreadory do bezpečí, býk už však s největší pravděpodobností takové štěstí neměl a ušetřen nezůstal.

Reklama

Výběr článků

Načítám