Hlavní obsah

Dusilová je miláčkem Čechomoru

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I když mnohé aktivistky feministických spolků tvrdí, že čeští muži utiskují své křehčí protějšky, zpěvačka Lenka Dusilová nedá na mužskou společnost dopustit. Ve skupině Čechomor je jedinou dívkou a kapela si ji doslova hýčká a nazývá ji pokladem.

Foto: Josef Zajíc

Outdoorová Ostrava: Mgr. Jiří Kráčalík, jednatel společnosti Outdoor Films

Článek

"Kluci jsou na mě hrozně hodní, a úžasně o mě pečují. Cítím se s nimi v naprosté pohodě. Navíc muzika, kterou hraji s Čechomorem, je skutečně super, a na to, co se děje na koncertech, se nedá zapomenout. Jenom mě mrzí, že jsem občas na jevišti nervózní. Na našem novém DVD je to trochu znát," řekla Dusilová.

Kytarista skupiny František Černý míní, že se s většinou zpěvaček nedá vydržet déle než týden, ale na Lenku neplatí. " Je náš miláček a skvělá holka. Perfektně se s ní pracuje. Hlavně je to ale ženská do nepohody a klidně se s ní dá být měsíc na šňůře," řekl.

Lidovky se snadno zkazí

Z vyprodaných sportovních hal a popularity mají muzikanti z Čechomoru samozřejmě radost, ale Černý však přiznává, že zároveň se dostavily i pocity, které dříve neznal.

"Písničky, které hrajeme, jsou jako všechny lidovky velmi křehké a strašně snadno se pokazí. Když jsme začali jít nahoru a na naše koncerty začaly chodit tisíce lidí, tak se najednou se dostavil pocit odpovědnosti, abychom s těmi písničkami zacházeli citlivě. Tento pocit jsem dřív neznal a je velmi silný. Uvědomil jsem si také další věc, že lidé jsou ochotni poslouchat i takové zpěváky jako jsem já. Jsem v podstatě odkojený hospodským zpíváním, bigbeatem a folkem. Myslím, že zpívám úplně normálně a možná právě to lidi zaujalo," zamyslel se Černý, který s houslistou Karlem Holasem tvoří jádro skupiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám