Hlavní obsah

Dubajská policie a její luxusní vozový park

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že policie v Dubaji disponuje flotilou luxusních vozů, se ví už dlouho. Je jich tolik, až z toho přechází zrak. Agentura AP prozkoumala vozový park do detailu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajská policie se pochlubila svým luxusním vozovým parkemVideo: AP

 
Článek

Policejní síly v různých státech mají pár superrychlých vozů. V Itálii je to například lamborghini, v Německu mají Porsche 911.

V Dubaji vozy typu BMW M6, Chevrolet Camaro nebo Nissan GT-R, které by všude jindy byly ozdobou policejní flotily, jsou ve stínu ještě rychlejších a luxusnějších sporťáků.

Tamní policie totiž má k dispozici třeba Bugatti Veyron, tedy nejrychlejší vůz světa, dále Aston Martin One-77, těchto vozů existuje jen 77 kusů, jak napovídá číslovka v názvu, a mimo jiné i Lamborghini Aventador nebo McLaren MP4-12C.

Slouží k propagaci

Ke stíhání silničních pirátů a potírání kriminality tyto vozy určené nejsou. Auta totiž patrolují v turisticky exponovaných oblastech, aby byly na očích a propagovaly Dubaj.

„Jejich rolí je propagace dubajského Expo v roce 2020 a také ukazují, jaké úrovně vyspělosti dosáhla Dubaj a Spojené arabské emiráty,“ uvedl pro AP Saíf Sultán Rašíd Al-Šamsí, který má tuto „turistickou“ policejní jednotku na starost.

Upoutávat pozornost se tímto způsobem rozhodně daří. Turisté si auta s oblibou fotí a výjimkou nejsou ani fotky s řidiči nebo řidičkami, které vozy také řídí, jak se dubajská policie ráda chlubí.

Pokud by to jako důkaz popularity vozů nestačilo, tak Al-Šamsí dodává, že turisté dokonce volají na nouzovou policejní linku, aby se informovali, kde se vozy zrovna vyskytují...

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám