Hlavní obsah

Dron pomohl ve Španělsku zachránit 14letého chlapce před utopením

Dron, který jako novou pomůcku používají španělští plavčíci, tento měsíc zachránil před utopením 14letého chlapce. Hoch se potýkal se silnými vlnami u pláže ve Valencii. Dron mu shodil záchrannou vestu, která mu pomohla udržet se na vodě, než k němu o několik okamžiků později dorazili plavčíci, informovala v pondělí agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Topícího se 14letého chlapce zachránil u španělského pobřeží dronVideo: Reuters

 
Článek

„Viděli jsme dítě, které na tom bylo hodně špatně. Už nemělo skoro žádnou energii, aby se udrželo na vodě, a proto jsme mu poslali záchrannou vestu,“ řekl pilot dronů Miguel Ángel Pedrero z firmy General Drones.

„Kvůli velkým vlnám to byl komplikovaný manévr, ale nakonec se nám povedlo mu dopravit záchrannou vestu. S ní dokázal zůstat na hladině, než se k němu na vodním skútru dostali záchranáři,“ dodal. Chlapec následně strávil 24 hodin v nemocnici, kde dostal kyslík a další péči.

Při záchraně psa z bažiny musel do akce dron s buřtem na provázku

Koktejl

Ve Valencii sídlící firma General Drones začala španělským plavčíkům pomáhat v roce 2017 ve městě Sagunto severně od Valencie. Nyní jejích 30 pilotů s drony spolupracuje s plavčíky na 22 plážích po celém Španělsku.

Za prvních šest měsíců letošního roku se ve Španělsku nešťastnou náhodou utopilo celkem 140 lidí. To je podle španělské Královské federace záchranářů a plavčíků o 55 procent více než za stejné období loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám