Hlavní obsah

Dohromady je jim 177 let, na tandemovém kole však jezdí jako zamlada

Největší vášní manželů Coxových z waleského města Newport je bezesporu jízda na tandemovém kole. Ačkoliv je dvojici dohromady už 177 let, šestaosmdesátiletý Graham s jednadevadesátiletou Betty si v dubnu pořídili nové tandemové kolo, aby i nadále mohli pravidelně sportovat. Od té doby na tandemu ujeli na svůj věk úctyhodných 1600 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Jízdu na kole jsme vždycky milovali. Já jezdím už 69 let a můj manžel dokonce 76 let. S tandemem jsme začali krátce poté, co jsme se potkali. Hned jsme si to zamilovali,“ řekla serveru Metro.co.uk Betty.

„Třeba v roce 1949 jsme zvládli dorazit do anglického Cornwallu a zpět domů (přes 700 kilometrů) za pouhý týden. Jednou jsme dokonce během pár dní dojeli až do Skotska,“ svěřil se Graham.

Na tandemu prý jezdí čtyřikrát týdně. Během šesti měsíců zvládli na novém kole urazit už 1600 kilometrů. Z pokoření úctyhodného mezníku byli oba překvapeni.

„Podívali jsme se na tachometr a ten ukazoval, že jsme právě zdolali 1000 mil (asi 1600 kilometrů). Docela nás to překvapilo. Dříve jsme to vůbec nepočítali, předpokládám ale, že takovou vzdálenost v našem věku pokoří jen málo lidí,“ svěřil se Graham.

Manželský pár, jenž na tandemovém kole procestoval i část Norska, tvrdí, že pravidelná aktivita je tím nejlepším lékem na dlouhověkost. „Však se na nás podívejte. Myslím, že jsme zářným příkladem toho, že pravidelná aktivita přináší z dlouhodobého hlediska spoustu výhod,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám