Hlavní obsah

Dívka nepotřebuje papír, kreslí na své tělo. A sklízí úspěchy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká umělkyně Jody Steelová se před dvěma lety proslavila svými kresbami, které nevytváří na papír, ale na své stehno. Teď se pochlubila novým výtvorem a rovnou zveřejnila zrychlené video zachycující celou kresbu od začátku až do konce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zrychlený záznam kresby Jody SteelovéVideo: artistjodysteel, Newsflare.com

 
Článek

Kresba, která vypadá téměř jako tetování, je inspirovaná filmovou sérií Rychle a zběsile. V průměru jí jedno takové dílo zabere zhruba hodinu.

Na své stehno začala kreslit z jednoho prostého důvodu – nudila se během lekcí na umělecké škole, kterou navštěvovala. Jednou ji při tom nachytala vyučující, ale místo trestu přišla překvapivě odměna. Lektorce se její práce totiž líbila a nabídla jí, aby ilustrovala knihu, které v té době dělala editorku.

Kromě zakázky navíc získala 21letá Američanka i slávu, kterou ji kromě nesporného talentu přinesl i netradiční způsob kresby na stehno místo papíru.

„Zkoušela jsme kreslit i na papír, ale zjistila jsem, že na moje stehno je to rychlejší a efektivnější. Nemluvě o tom, že moje nohy jsou úplně stejně bílé jako papír,“ citoval kreslířku Huffington Post.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám