Hlavní obsah

Devítiletý chlapec má univerzitní diplom ze hry na klavír a vydává první album

Novinky, vps
Londýn

Curtis Elton z Velké Británie je velmi nadaným klavíristou. V listopadu bude vydávat své první album a nedávno získal ve hře na klavír také univerzitní diplom. Nebylo by na tom nic zvláštního, Curtisovi je ale pouhých devět let a je nejmladším člověkem, který kdy tento diplom získal, napsal britský list The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Talentovaný klavírista Curtis EltonVideo: Reuters

 
Článek

Curtis začal hrát ve třech letech. Přivedla ho k tomu jeho matka, která je sama koncertní klavíristkou. Svého syna učí sama a pochvaluje si jeho přístup.

„Curtis je dychtivý do učení a ve všem mě poslouchá. Učí se velmi rychle a myslím si, že právě díky tomu dosáhl takových úspěchů,“ řekla agentuře Reuters chlapcova matka Hayley Eltonová. Ta byla sama velmi úspěšná, například už v osmi letech ji přijali na prestižní hudební školu Guildhall v Londýně.

Její syn ji ale dokázal překonat, když na londýnské Trinity College získal diplom ATCL, který odpovídá jednomu roku studia. Brzy se navíc dočká svého prvního alba s názvem „Daydreams“, na němž zahraje skladby od Mozarta nebo Bacha. Mladý Angličan má však ještě větší cíle – své umění chce totiž předvést v těch nejprestižnějších světových koncertních síních.

„Až budu starší, tak chci hrát v Carnegie Hall nebo Royal Albert Hall,“ uvedl Curtis pro Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám