Hlavní obsah

Dan Hůlka se musí naučit tančit, umí jen ploužák

– Praha

Idol žen a dívek, zpěvák Daniel Hůlka (41), se na stará kolena musí učí tančit. Může za to tanečník a choreograf Richard Hess. Nabídl Danovi hlavní roli v dvojpředstavení Šachmat a Nikita. Tam se ovšem Hůlka bez tanečních kreací neobejde.

Článek

"Nakonec jsem tu roli vzal. Dlouho jsem váhal, do tanečních jsem nikdy nechodil. Když pro mě holky přišly na zábavě při dámské volence, raději jsem se ztratil, abych nemusel říkat 'Promiňte, netančím.' A musím se přiznat, že jsem do toho měl jít už dřív, tancování mě moc baví," prozradil charismatický zpěvák.

A jak to, že Daniel Hůlka neovládal společenské tance? Vždyť v době, kdy mu bylo patnáct, maminky ještě velice dbaly na to, aby "pánové" v bílých rukavičkách pravidelně navštěvovali taneční kurzy, věnečky a prodloužené byly stále ještě v módě.

"Já měl jiné starosti. A naši mě do tanečních chodit nedonutili. Dělal jsem vrcholový sport, hrál jsem volejbal a na nějaké tancování mi ani nezbýval čas. Měl jsem denně tréninky a na tanec jsem neměl vůbec myšlenky. A pak už najednou bylo nějak pozdě. Pohybovat se při hudbě jsem uměl a z tanců jsem zvládal jen ploužák. A to mi stačilo," vysvětlil Dan Hůlka.

V současné době zvládá Daniel Hůlka i ty nejnáročnější taneční figury. S Leonou Machálkovou momentálně pilně nacvičuje tango. "Na nohy jí nešlapu, ale musím se absolutně soustředit. Tanec mi pořád dává zabrat. Zase jsem zhubl a jsem úplně celý polámaný," stěžoval si Hůlka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám