Hlavní obsah

Čtyři roky má k ruce přišitý náhradní penis

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli rozsáhlé infekci přišel Malcolm MacDonald v roce 2014 o penis, propadl depresím a přestal se stýkat s rodinou. Plastičtí chirurgové mu však dali novou naději. Nový penis zrekonstruovali Malcolmovi na ruce. Vinou nejrůznějších zpoždění už je takto přišitý čtyři roky. „Samozřejmě je to šílené. Ale když o tom přemýšlíte, tak je to vlastně úžasné,“ uvedl muž, který svému novému orgánu přezdívá Jimmy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za všechny potíže nyní pětačtyřicetiletého Malcolma MacDonalda může dlouhodobá infekce perinea (neboli hráze, oblasti mezi konečníkem a šourkem), se kterou se trápil několik let. Jednoho dne v roce 2014 mechanik z Thetfordu v britském Norfolku s hrůzou zjistil, že mu zčernaly konečky prstů a také penis.

„Bylo to jako z hororu. Kompletně jsem zpanikařil,“ popsal Malcolm deníku Sun, který o jeho případu minulý čtvrtek informoval. Muž ovšem se svým problémem doktory nenavštívil. „Jednoho dne mi penis prostě upadl na podlahu,“ svěřil se Malcolm.

V panice muž zčernalý penis sebral a hodil do koše. Pak se teprve odhodlal zajet do nemocnice. „Tam mi řekli, že nejlepší, co pro mě můžou udělat je, obalit kůží pahýl, kerý tam zbyl,“ uvedl muž.

Malcolm se psychicky zhroutil. „Začal jsem pít, nestýkal jsem se s rodinou ani přáteli. Prostě jsem se k tomu nechtěl postavit čelem,“ popsal své těžké období života rozvedený otec dvou dětí.

Specialisté mu dali záblesk naděje

Pak mu ale jeho ošetřující lékař pověděl o profesoru Davidu Ralphovi z University College Hospital v Londýně. Ten se specializuje na rekonstrukci mužských pohlavních orgánů (takzvanou faloplastiku) a proslul například vytvořením penisu pro Andrew Wardlea, který se bez něj už narodil.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Wardle při rozhovoru ukazuje jizvu po transplantaci penisu.

Ralph vysvětlil Malcolmovi proceduru. Penis dokážou experti vytvořit z volného kožního laloku v předloktí a žíly vyňaté z pacientova stehna. Kůži z předloktí experti vybrali kvůli tomu, že je dostatečně kvalitní a citlivá. Štěp kůže srolovaný do tvaru penisu má pak své vlastní nervy i cévy. „Dalo mi to záblesk naděje, že můžu zas být normálním chlapem,“ uvedl Malcolm.

Profesor dále uvedl, že složitá procedura, během které se vlastně vytvoří penis na pacientově ruce, potrvá nejméně dva roky. To však nebyl pro Malcolma problém. Když pojišťovna schválila financování nákladné operace, která stojí okolo 50 tisíc liber (zhruba 1,4 milionu korun), bylo to pro něj vysvobození z noční můry.

Muž v Berlíně si uřízl penis a zahodil ho

Evropa

„Bylo to jako všechny moje Vánoce najednou. Byl jsem nadšený, protože to pro mě byla šance na nová začátek,“ svěřil se Malcolm.

Nikdy to nebylo o sexu ale o sebedůvěře, říká Malcolm

Operace ruky se v roce 2016 zdařila. „Procedury jsem se nebál, protože jsem viděl, co profesor Ralph a jeho tým dokážou,“ řekl muž.

I na erektivní funkci nového penisu lékaři mysleli. Umístili do něj dvě trubičky, které lze pomocí pumpičky nafouknout a penis tak ztopořit. Celý penis pak nechali na Malcolmově předloktí volně viset, aby se kůže a tkáně zformovala přirozeně do potřebného tvaru.

Diamantový miliardář zemřel při zákroku na zvětšení penisu

Evropa

„Přijít o penis bylo příšerné. Je to nejhorší strach většiny mužů. Pro mě osobně to ale nikdy nebylo o sexu, mám už dvě děti. Vždy to bylo spíš o sebedůvěře a jednoduchých věcech jako použití záchodu ve stoje,“ vysvětlil.

Původně měli lékaři penis přesunout do míst, kam patří, už v roce 2018. Jenže několikrát byla operace z různých důvodů odložena – nejdřív byl Malcolm nemocný, pak se nemohli s lékaři dohodnout na termínu a naposledy operaci odsunula pandemie koronaviru.

Jihoafričtí lékaři provedli první úspěšnou transplantaci penisu

Věda a školy

K finální operaci by snad mohlo dojít koncem tohoto roku. „Už cítím, že je čas. Nemůžu běhat, protože mi zpod rukávu vypadává, nemůžu chodit plavat nebo nosit trička s krátkým rukávem,“ řekl Malcolm. „Nebudu lhát, mít penis na ruce  čtyři roky je divné.”

Reklama

Výběr článků

Načítám