Hlavní obsah

Číňan zažaloval nevlastního syna o peníze, které do něj investoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská sociální média opět žijí kuriózním soudním případem. Tentokrát je zaujal muž z města Čchung-čching, který na svého nevlastního syna podal žalobu. Dožadoval se vrácení peněz, které prý do něj investoval, když byl ženatý s jeho matkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jen několik měsíců po rozvodu muž jménem Tang (čínská média uvádějí pouze jeho příjmení) vzal k soudu svého nevlastního syna jménem Liu. Případ byl projednáván minulý měsíc.

S Liovou matkou se Tang oženil v roce 2009, kdy chlapci bylo deset let. Až do rozvodu v roce 2021 se o něj prý staral a podporoval ho. Nyní po něm požaduje svou investici v celkové výši 35 200 čínských jüanů (zhruba 124 tisíc korun) zpět.

Rodiče v Indii žalují syna a snachu, nedočkali se vnoučat

Koktejl

Tangovo rozhodnutí vzbudilo na sociálních sítích značný odpor. „Ani po deseti letech výchovy to nevypadá, že by se k němu někdy opravdu choval jako k synovi,“ napsal jeden z rozhořčených uživatelů sociální sítě Weibo.

Tang tak činil dobrovolně, zamítl žalobu soud

Většina kritiků se pak domnívala, že Tang se chtěl jen pomstít své bývalé manželce přes jejího syna. Někteří pak navrhovali, že by naopak Tangova bývalá žena měla zažalovat Tanga za psychickou újmu, kterou evidentně musela utrpět, pokud se takto muž choval i v průběhu manželství.

Jedenačtyřicetiletého právníka živí rodiče. Soud o zvýšení výživného prohrál

Koktejl

Soud k radosti kritiků žalobu na konci května zamítl. Ukázalo se, že částka, kterou Tang požadoval zpět, byla z velké části tvořena školným na univerzitě poté, co Liu dosáhl 18 let. V tu chvíli už rodiče nemají v Číně žádné povinnosti své dítě živit.

„Tang si sám zvolil finančně podporovat Lia navzdory tomu, že věděl, že nemá žádnou zákonnou povinnost platit za jeho studia, neboť Liu dosáhl 18 let věku,“ uvedl soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám