Hlavní obsah

Chlapi si hrají na hrdiny, ale odcházejí s brekem, tvrdí majitelka strašidelného domu

Novinky, Nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud patříte k lidem, kteří mají rádi hororové filmy a po jejich zhlédnutí dokážete usnout i bez rozsvíceného světla, pak byste určitě neměli minout první dům hrůzy ve střední Evropě, který se nachází v centru Prahy. Ten totiž láká návštěvníky do svých tajuplných suterénních prostorů, kde se tváří v tvář setkáte se svými nočními můrami.

Dům hrůzy v centru Prahy Video: Novinky

 
Článek

„Na tento nápad jsme přišly společně s mou kolegyní v New Yorku, kde je podobných domů hrůzy mnoho, a lidé to tam mají jako oblíbenou víkendovou zábavu,” řekla Novinkám spolumajitelka Prague Fear House Lenka Kovářová.

Dům hrůzy se nachází ve Vodičkově ulici, která se jmenuje po řezníku Vodičkovi, který měl řeznictví právě v místech, kde se dům nachází. Před vstupem do expozice je vyprávěn návštěvníkům krátký příběh, který v nich zároveň nabudí tu správnou, hororovou atmosféru.

„Je to vlastně příběh tohoto sklepení, protože se dříve tradovalo, že tady žil (aktivní nacista a tajemník Protektorátu Čechy a Morava, pozn. red.) Karl Hermann se svojí rodinou, který se tu za druhé světové války skrýval. Také v této ulici probíhala rozsáhlá jatka,“ pokračovala Kovářová.

10 kultovních hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Film

Klasika, nebo hard core?

Zúčastnit se příběhu můžete ve dvou úrovních. Na první je dovolen vstup od patnácti let, na druhou zvanou „hard core“ až od osmnácti, a to zcela z jasného důvodu.

„Na tuto prohlídku se musí zákazník objednat dopředu, protože na ní připravujeme různé kulisy, které jinak nepoužíváme. Účastník tohoto levelu je také upozorněn na to, že se ušpiní od krve, kterou si zde sami vaříme,“ prozradila druhá majitelka Prague Fear House Leona Nejedlá. Kromě strašení se herci s návštěvníky také často dostávají do fyzického kontaktu.

Foto: Novinky

Skoro každý den se najde někdo, kdo strašidelnou prohlídku nedokončí.

Na rozdíl od klasické prohlídky, na kterou můžete jit v doprovodu, na vyšším levelu jste sami, a to o patnáct minut déle. Pokud si budete přát prohlídku ukončit dříve, vyřknete „záchranné slovo”, které vám je před vstupem sděleno.

„Většinou samozřejmě dělají hrdiny pánové, a to obzvlášť před dámami. Ta hardcorová prohlídka zlomí hodně lidí, i když mají rádi horory. Ta psychika zde hodně působí,” uzavřela Nejedlá.

Součástí Prague Fear House je také interaktivní bar, kde si po prohlídce - nebo spíše před ní, můžete objednat něco na kuráž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám